s47
cell_id b8
cell_id b0
S54 تا S68: این ۱۴ بیت به عنوان بیتهای پریتی[۳۶] برای جلوگیری از رخداد خطا در بیتهای همزمانسازی و اطلاعات TPS استفاده می شود. کدینگ مورد استفاده برای جلوگیری از رخداد خطا از نوع BCH(67,53,t=2) بوده که در واقع نسخه مختصر شده BCH(127,113,t=2) میباشد. چندجملهای مولد کد به صورت زیر تعریف می شود:
نسخه مختصر شده کدینگ با افزودن ۶۰ بیت صفر به بیتهای موجود قابلیت اجرا خواهد داشت. بعد از اتمام کدینگ این بیتهای صفر باید حذف شوند.
همان طور که ذکر شد مدولاسیون مورد استفاده برای هرحامل TPS از نوع DBPSK بوده و اطلاعات یکسانی را حمل می کند. قانون زیر برای اجرای مدولاسیون مذکور در سمبل l در فریم mام اجرا می شود:
مدولاسیون کامل حاملهای TPS در اولین سمبل در فریم به صورت زیر انجام می شود:
مورد بعدی که در ساختار فریم OFDM باید به آن توجه کرد رابطه سیگنال ارسالی است. رابطه زیر سیگنال OFDM را نشان میدهد [۱۹]:
در روابط فوق پارامترها به صورت زیر تعریف میشوند:
k: شماره حامل
l: شماره سمبل OFDM
m: شماره فریم ارسالی
K: تعداد حاملهای ارسالی
TS: طول سمبل
TU: معکوس فاصله حاملها
Δ: زمان باند محافظ
fc: فرکانس مرکزی
‘k: زیروند حامل مربوط به فرکانس مرکزی، k’= k - (Kmax + Kmin)/2
cm,0,k: سمبل مختلط مربوط به حامل kام، سمبل داده اول در فریم شماره m
cm,1,k: سمبل مختلط مربوط به حامل kام، سمبل داده دوم در فریم شماره m
cm,67,k: سمبل مختلط مربوط به حامل kام، سمبل داده ۶۷ام در فریم شماره m
در پایان نیز نرخ ارسال بیت برای مدولاسیونهای متفاوت با نرخ کدینگ متفاوت و همچنین نسبت کلاتر به نویز[۳۷] (C/N) مورد نیاز برای داشتن نرخ خطا در بیت برابر با ۴-۱۰×۲ در خروجی دیکدر ویتربی در گیرنده در جدول شماره ۲-۱۴ و ۲-۱۵ ارائه شده است. لازم به ذکر است BER[38] مذکور در خروجی دیکدر ویتربی منجر به خطای کمتر از ۱۱-۱۰ در بستههای MPEG دکد شده و به آن اصطلاحاً Quasi error free میگویند [۸].
جدول شماره ۲-۱۴: اطلاعات مربوط به نرخ بیت ارسالی (Mbits/sec) بر حسب اطلاعات مدولاسیونها و نرخ کدینگ متفاوت
جدول شماره ۲-۱۵: نسبت C/N مورد نیاز برحسب نوع کانال و اطلاعات مدولاسیون و نرخ کدینگ
۲-۳- نحوه پوشش DVB-T
بعد از توضیحات ارائه شده در خصوص سیگنال ارسالی در سیستم DVB-T در این بخش سعی بر آن است که نحوه پوشش این سیستم در ایران و سایر نقاط جهان مورد بررسی قرار گیرد. شکل ۲-۱۴ کشورهایی که از DVB-T به عنوان استاندارد بخش همگانی زمینی استفاده می کنند را مشخص می کند. در شکل مذکور رنگ آبی مناطق تحت پوشش این استاندارد را مشخص می کند و سایر رنگها مربوط به استانداردهای تلویزیونی دیجیتال [۳۹]ATSC، [۴۰]ISDB و [۴۱]DMB میباشند که با توجه به نواحی تحت پوشش آنها پرداختن به آنها لزومی ندارد. همان طور که مشاهده می شود ایران نیز استاندارد DVB-T را به عنوان استاندارد پخش همگانی زمینی پذیرفته است. لازم به ذکر است که استفاده از این سیستم در ایران از سال ۱۳۸۹ آغاز شده و هم اکنون در بیشتر استانهای کشور مورد استفاده قرار میگیرد [۲۶-۲۷-۲۸-۲۹-۳۰]. جدول شماره ۲-۱۶ مناطق تحت پوشش این سیستم را در ایران نشان میدهد (آخرین به روز رسانی اطلاعات جدول مربوط به اسفند ماه ۱۳۸۹ میباشد).
شکل شماره ۲-۱۴: نحوه پوشش استاندارد DVB-T روی کره زمین
جدول شماره ۲-۱۶: شهرهای تحت پوشش DVB-T در ایران
فرکانس(MHz)
تاریخ افتتاح رسمی
شهر
ردیف
۶۰۲
۰۱/۰۸/۸۹
فرستنده دیجیتال تهران (جماران)
۱